HUR GÅR TÄVLINGEN TILL? 

Första start kl är kl. 18:00 – 12 km, andra start kl 18:30 – 5 km.   Gatubelysningen kommer under större delen av banan vara nedsläckt vilket innebär att pannlampa är nödvändigt. Banan är en vändbana vilket innebär att när ni sprungit halva loppet kommer ni att vända och springa samma sträcka tillbaka. Banan går längst Strandpromenaden och är märkt med reflexer och marschaller. Tidtagning kommer att ske och resultatet kommer upp på hemsidan direkt efter att alla kommit i mål.

HUR GÅR BANAN?

12 km- Start vid Gamla Badhuset och sedan över Oljeberget för att sedan springa hela strandpromenaden till Lindesnäs. Upp för Lindesnäsbacken och sedan mot Sundstrand. Där är det vätskestation och vändning. Sedan är det samma väg tillbaka. Banan växlar mellan grusväg, lite asfalt, brygga och skogslöpning. Hela banan är väl märkt med reflexer och marschaller. Det finns dessutom funktionärer längst banan.

5 km- Start vid Gamla Badhuset och sedan över Oljeberget för att sedan springa på fina och mörka strandpromenaden fram tills badplatsen Bodele. Där är det vätskestation och vändning. Sedan är det samma väg tillbaka. Banan växlar mellan grusväg, lite asfalt, brygga och skogslöpning. Hela banan är väl märkt med reflexer och marschaller. Det finns dessutom funktionärer längst banan.

KOMMER DET ATT VARA TIDTAGNING? 

Givetvis kommer det att vara tidtagning. Resultatet kommer upp på våran hemsida efter att alla kommit i mål.

KAN JAG EFTERANMÄLA MIG?

Vi kommer första året endast att öppna upp för 100 deltagare.  Finns startplaster kvar vid tävlingsdagen kommer det givetvis gå att efteranmäla sig, dock till 100 kr mer an ordinarie pris.

VAD KOSTAR DET ATT VARA MED?

Priset 300 kr. Efteranmälan kostar 100 kr extra. Priset är per person och samma oavsett om ni kör singel/solo eller i lag. I priset ingår startplats till ett riktigt löpäventyr.

HUR GÖR JAG FÖR ATT ANMÄLA MIG? 

När du trycker på anmäl dig kommer du få fylla i lite olika uppgifter ( namn, mailadress mm ) du kommer även få välja mellan att springa 5k eller 12k. Vill du springa i lag anger du ett lagnamn, dom övriga som skall springa i ditt lag anger bara samma lagnamn så kommer ni få springa ihop! Priset är samma oavsett om man kör i lag eller själv.

KAN JAG BYTA LAG/ÄNDRA LAGMEDLEMMAR/FÅ ANMÄLNINGSAVGIFTEN TILLBAKA OM JAG INTE KAN VARA MED MM? 

Anmälningssystemet är en tjänst vi köper in och vi kan därför inte ge tillbaka startavgiften men vi kan till och med dagen före loppet göra namnbyten mm.

VAD GÖR JAG INNAN START?

Sekretariatet öppnar kl 16:30 och ni kan efter det komma och hämta era nummerlappar.  Sedan ser du bara till att vara startklar när det är din tur.

VAD GÖR JAG EFTER MÅLGÅNG?

Njuter, du har då gjort något riktigt bra och är värd lite återhämtning, en Goodiebag bjussar vi på!. Stanna gärna kvar och heja fram övriga löpare, umgås och snacka skit. Resultat kommer under kvällen att presenteras på våran hemsida/Facebooksida.

VAR KAN JAG PARKERA MIN BIL?
Stor parkeringsplats finns vid Walkesborgsbadet precis bredvid Start/Målområdet.

FINNS DET OMKLÄDNINGSRUM OCH DUSCH?
Det kommer inte att finnas omklädningsrum/dusch i direkt anslutning till Start/Målområdet. Ni kommer att kunna lämna in era värdesaker mm. Toaletter finns givetvis vid Start/Målområdet.

VAD HÄNDER EFTER ATT JAG ANMÄLT MIG?
Efter att du anmält dig får du ett bekräftelse mail och ca 1 vecka innan tävlingen lägger vi ut ett Tävlings-Pm på våran hemsida.

KAN MAN TÄVLA I LAG?
Ja, du kan tävla i 2 olika klasser; singel/solo ( Du springer själv ) eller i lag. Springer ni i lag är det tiden på den sista deltagaren i mål som registreras. Behöver en i laget bryta kan ni andra fortsätta fast utan tävlan ( ni får ingen tid )

HUR VET JAG VART JAG SKALL SPRINGA?
Hela banan är bra märkt med reflexer och marschaller, de kommer också finnas funktionärer längst banan som kan guida dig om du blir osäker. Banan är en ”vändbana” vilket innebär att du springer till en punkt och sedan vänder och kör samma väg tillbaka.

MÅSTE JAG KUNNA SIMMA?
Nej, hela loppet sker på land, du behöver faktiskt inte kunna springa heller utan det går lika bra att gå hela banan.

VAD GÖR JAG OM JAG BEHÖVER BRYTA LOPPET?
Skulle oturen vara framme och du behöver bryta loppet så kontakta närmaste funktionär eller ta dig tillbaka till Start/Målområdet och kontakta tävlingsledningen.

VAD HÄNDER OM JAG SKADAR MIG UNDER LOPPET?
Behöver du läkarvård så kontakta närmaste funktionär eller bege dig till Start/Målområdet där utbildad sjuksköterska finns. Är du allvarligt skadad ring 112.

FÅR MAN PRIS EFTER TÄVLINGEN?
Ja, alla som startar får pris i form av en Goodiebag, det kommer även att delas ut pris till dom 3 snabbaste i varje klass. Vi kommer dock inte att ha någon prisceremoni under tävlingsdagen då vi ser alla som kommer i mål som vinnare! Pristagarna kommer att kontaktas i efterhand för att få sitt pris skickat till sig.

VILKEN UTRUSTNING KRÄVS FÖR ATT DELTAGA?
Pannlampa/Lampa är obligatoriskt att ha med men behöver givetvis inte användas. Ett par skor som man inte är rädd om kan rekommenderas då det på delar av banan kan vara lerigt/blött.

GENERELLT
DELTAGARE TÄVLAR PÅ EGEN RISK OCH HAR INTE RÄTT ATT RIKTA NÅGRA SOM HELST KRAV MOT VARKEN ARRANGÖR ELLER MARKÄGAREN FÖRE, UNDER ELLER EFTER LOPPET. DELTAGAREN SKA PÅ BÄSTA SÄTT FÖRBEREDA SIG FÖR LOPPET GENOM TRÄNING, SAMT ATT TA DEL AV DEN INFORMATION SOM KOMMUNICERAS OCH PUBLICERAS FÖRE LOPPET.
FÖRSÄKRING
VI REKOMMENDERAR VARJE DELTAGARE ATT TECKNA EN SEPARAT OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING.
ALKOHOL OCH DROGER
DELTAGARE FÅR INTE VARA PÅVERKADE AV ALKOHOL ELLER DROGER.
MILJÖ OCH SKRÄP
ALLA DELTAGARE SKA KASTA SKRÄP I DE AVFALLSKORGAR SOM FINNS I START- OCH MÅLOMRÅDET.
BILDER OCH VIDEOS
BILDER OCH VIDEOS SOM TAS PÅ DELTAGAREN UNDER TÄVLINGEN TILLHÖR ARRANGÖRERNA OCH DELTAGAREN SAMTYCKER TILL ATT ARRANGÖREN HAR RÄTT ATT ANVÄNDA DESSA BILDER HUR ARRANGÖREN ÄN ÖNSKAR. DETTA INNEFATTAR ÄVEN ATT ARRANGÖREN FÅR ANVÄNDA BILDERNA I MARKNADSFÖRING UTAN ATT ERSÄTTNING UTGÅR TILL DELTAGAREN.
PERSONUPPGIFTER
ARRANGÖRERNA HAR RÄTT ATT I SIN VERKSAMHET SAMLA IN OCH BEHANDLA DELTAGARNAS PERSONUPPGIFTER. ARRANGÖRERNA HAR OCKSÅ RÄTT ATT GÖRA UTSKICK TILL DELTAGARNA I MARKNADSFÖRINGSSYFTE.